Jul 2, 2009

AKU KENA TAG daaa!!!

pd108c6899fe861a7a80

Lately nih busy tul aku sampai kena tag ngan mamaadam blog pon tak sempat aku nak wat...apatah lagi nak n3 blog nih lagilah takder mase...apa lah yang aku busy sangat erk nak kata koje duk umah jew...jaga anak kot? ermm...baru sorang dah terkejar-kejar hehe tak pro langsung lah aku nih...aik ape yang aku meracau nih tadi nak jawab soklan tag kan...sowie erk mamaadam agak kelamaan mengambil tag mu...nih baru tul2 ade mase...k la tak naak meracau banyak2 lets go on...


Rules of the game alkisahnyer:

A. Create a new note, copy and paste this message, delete my answers and type in yours.
B. Then tag 21 good friends and family INCLUDING the person who tagged you. The theory is that you will learn one new thing about each of your friends. Ayo ghamai lak yang nak di tag eh..takpo2 den usohokan....

THREE NAMES I GO BY :

1. AWOK : nickname aku kat kg...nama nih kak ngah a.k.a Kamisah yang bagi, aku pon tak tahu mana lah dia dapat idea bagi nama nih dulu aku malu nak war-warkan my nickname nih bukan ape tak glamour lah katakan...bukan maien sodap bapak den bagi namo Suria...the sun tuh, awok dio panggil den kan jauh tuh,but now im proud nak tahu sbb ape tanyer lah Aril AF7...

2. NENGSEH : Nih lagi satu hal....tak kew kejamnyer yang panggil aku ngan nama nih..dahlah takder kena mengena ngan keturunan aku..tak penah lahir kek Indon dah kono panggil neng, position maid bukan, nak tahu alkisahnyer...d old frend kat hostel dulu la yg tampal gelaran tak silap aku yg empunya angkara Kerin...1 day tuh suh dia tolong check nama kat list PTPTN,check punyo check yang ado bukan Suria tapi Suria Nengseh binti jer laien...sampai skrg melekat nama aku kat hostel Suria Nengseh,kacang hantu tul lah they all nih....kejam kan?

3. BIBIK @ SIWO : Belum jadi maid lagi...nickname Bibik khas utk anak abang and kakak aku, Siwo lak khas utk anak adik aku....biasalah aku nih ada mix malay+jawa nak tahu apa itu Bibik @ Siwo cari kat kamus Jerman ok...

THREE JOBS I HAVE HAD IN MY LIFE

Aku bagi Pembayang jer

* Lap cermin,Mop Lantai,Susun barang kat gondola,cashier,cuci tandas,kira stock

* angkat tipon,wat report,attend meeting,handle staff

*kemas rumah,jaga anak,jaga suami,masak,membasuh,jemur kaien,makan,tidur,nonton,entry blog

Semua keje diatas makan gaji dan kuli sahaja...


THREE PLACES I HAVE LIVED

*Simpang Durian
*Lorong Tiong Nam
*Jalan Sentul

THREE TV SHOWS THAT I WATCH

*tak boleh 3 semua cter dalam astro termasuk tv1,tv2,tv3 aku layan janji best

THREE PLACES I WANT TO GO (right now)

*tempat yang tak der perang, penyakit H1N1, bulan

THREE OF MY FAVORITE FOODS

*Halal, pedas and cukup rasa

THINGS I AM LOOKING FORWARD TO

*Nak gi mandi kejap lagi

*Jemur kaien

*Layan Iris

THREE PETS THAT YOU HAVE

*Moo (Lembu), Bear, Dolphin....(smua mainan anak aku hik hik)

THREE FRIENDS WHO WILL REPLY

Sape-sape jer yang sudi kawan ngan aku

THREE FAVORITE BANDS/SINGERS (for now)

Ungu, Letto, Peterpan

THREE FAVORITE SPORTS TO WATCH

Polis Sentri, teng-teng N Konda kondi


THREE FAVORITE DRINKS

Susu ibu, air mati, air cukup manisnyer

Im tagging these people:

Nih magsa nyer yang harus di tag,yang lain boleh cuba tag diri sendiri dan jiran-jiran anda-



http://suhaidahana.blogspot.com/
http://radzakshida.blogspot.com/
http://mama-danishsarah.blogspot.com/
http://fatehahdiamond.blogspot.com/
http://marrakechmystery.blogspot.com/
http://kakyong72.blogspot.com/
http://mohdzaid.com/


Enough tak 20 kalau tak cukup u all tambah lah yer.....

Take care all blogger

5 comments:

TE-ARE |DIAMOND|™ said...

ok kak... nanti te-are settlekan tag nie... ;)

kakyong said...

kakyong dah buat rasanya tag ni.. nanti kakyong check link

http://kakyong72.blogspot.com/2009/05/sesi-menjawab-tag-part-1.html

Shida said...

wei nnti den balas tag tuh..pic kat ats tu mcm kat indon jer..ko dah g bandung lom??jadi g tak??plan ar kok tak leh kita g sesame kat memane..medan pon ok gak...

DaKoSue said...

ok thanks pade smua yg sudi wat tag nih...smoga success...

Adot...
den x jadi gi bandung lorh suami den yo yg poie, takut lah h1n1 bnyk skrg nih

DaKoSue said...

pic kat atas tu amik kt internet haha

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin