Aug 17, 2009

SAVING ACCOUNT

Hari yang ditunggu-tunggu telah tiba.....pada 13 Ogos 09 my little princess sudah berusia 8 mth 17 days...merupakan hari yang amat bermakna coz tat day we all telah tunaikan janji untuk buka saving account 4 my little princess...oleh kerana tidak mahu pisang berbuah 2 kali n tak mau pepatah nasi dah jadi bubur berada dalam kamus hidup our family...nak tahu nape?...tak mo lah mcm we all dah tua baru nk menyimpan tapi tak sempat simpan duit habis gi shopping haha....so we all mengambil langkah bijak..ermm bijak kew? utk buka saving account 4 our little princess....


pd1013082009(002)

Bank pilihan of course maybank coz senang mana-mana pun ada
"xcited tul anak aku nih!!!"

pd1013082009(010)

eeeee x sabarnyer bila lah turn aku nih lambat sangat lah......

pd1013082009(008)

hai kawan-kawan saya dah start menyimpan anda bila lagi...
(Kids...kids..cash..cash...kidsss n cashhh!!!!!)

Madah Penglipulara :- Sesal dulu pendapatan sesal kemudian tiada gunanya....jangan jadikan anak-anak kita mangsa pinjaman untuk melanjutkan pelajaran, kelak merana seperti kita tak sudah-sudah nak bayo hutang n interest tau!!!

8 comments:

TE-ARE |DIAMOND|™ said...

bagus la kak kash, untuk masa depan iris kan... btw, iris heppi tu coz nanti dia nak further study x yah wat loan... semuanya ditanggung FAMA (Father Mother)... hehehe... ;)

Mama-Danish & Sarah said...

gud job....tahniah...

bukak akaun yippie ke?

danish dulu akak bukak akaun dia seawal usia setahun....

maisarah blm lagi sbb akak ada join insurans yg cover pendidikan utk dia skali...

tapiii akak stilll plan jugak utk bukakan maisarah akaun yippie dlm masa terdekat ni...

<< s| tED| >> said...

excited baby nak bukak akaun!!

DaKoSue said...

Te are

betul3 akaun FAMA hehe...tak yah ssh2 mcm mama n papa nyer study guna duit loan sampai skrg x habes2 bayo hutang huhu....

DaKoSue said...

Mama Danish

tak lah kak ASB jew amanah saham didik...ni pun dah lambat maklumlah iris nih cucu 1st kat blah papa nyer kalau raye bnyk gak dpt duit raye hehe so kena simpan awal2 kalau tak habes mama dia shopping huhu...plan nak gak wat insuran next year kot baru buat

DaKoSue said...

tedi

mmg xcited apa tah lagi ramai yg mengagah hehe jual murah lah dia hehe

QuEeN Of 2 Heroes said...

memang bagus buka akaun ....untuk masa depan....darwish pun dah ade.
ade satu lg yg mungkin akak tertinggal...
insuran...for protection if anything happen.kite x tau sampai bila kite bole jaga anak kite...
ni just opinian saya la..:)

DaKoSue said...

Queen

betul3 mmg ade niat nak wat insurans IALLAH next year we all plan nak buat ngah usha2 gak insurans apa yg bagus ade cadangan tak boleh ar share ape yg terbaik...

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin