Aug 29, 2009

9 MONTHS NOW!!!!

Pejam celik pejam celik dah 9 bulan my baby owh sungguh cepat mase berlalu kini baby ku semakin membesar tak sabar rasenyer nak berjalan seiringan dengan nyer...Alhamdulillah Iris membesar dengan sehat dan kuat and now dah bertambah agresif yang dulunya kusangka anakku lemah kini sudah kuat.....dan bersyukur sangat atas anugerah ini dan aku bermohon semoga dipanjangkan umur kami sekeluarga semoga kami dapat bersama menikmati alam kekeluargaan yang penuh indah ini bersama hingga akhir hayat...sempena usia anak mama yg ke 9 bulan ini mama ingin memohon maaf sekiranya ada kekurangan atas perhatian mama...yang lately nih asik jatuh jew mama tak sengaja kadang-kadang mama n papa terlepas pandang atas ketangkasan anak mama yang dah pandai memanjat kusi,meja seb baiek tv tu tinggi cket kalau tak tuh pun sayang nak panjat....anyway sowie erk sayang...andaikata ade alat keselamatan utk kepala mu yang tidak merimaskan anak mama, confirm mama beli utk protect ur head supaya tak sakit bila jatuh..huhu mama sedih gak setiap kali sayang jatuh tapi nak wat cam ner kami hanya insan biase yang terhad keupayaannya mengawal 24hour....cam ner pun mama akan lebih memberi tumpuan agar anak mama tak kiss lantai lagi k.....pas raya nanti mama bawak sayang gi massage k....love u sayang muahhhh.....


(wajah ni disnap disiang hari 27.8.09)

pd1027082009(007)

Puteri rimba yang tak kenal penat lelah berenang di lantai....

pd1027082009(014)

ha ni lak dok panjat kaki mama...sempat lagi tu...pantang ada stand smua dia nak panjat


(Wajah ni disnap lepas berbuka pose...27.8.09)

pd1028082009(002)

sebok dok kacau mama tengah baca blog dia pun nak jugak!!!!

pd1028082009(001)

baru perasan atas kepala ade benda....buat pengetahuan u all smua Iris nih mmg tak suka ade accesories kat atas kepala confirm dia buang...


Madah Penglipulara :- Hargailah setiap apa yang ada pada kita tidak kira ianya bernyawa atau tidak....oleh itu dibulan yang mulia ini jangan lupa pada yang tiada sedekahkanlah Fatihah utk bekal mereka disana amin.....

Kepada kakandaku Allahyarham Kasmani Bin Sulaiman

Al-Fatihah

P9010115

Secebis kenangan our family bersama Allahyarham...inilah memori terakhir dan picnic terakhir we all bersama Allahyarham....."Semoga rohmu dicucuri rahmat dan ditempatkan disisi orang-orang yang beriman aminnnn...."

7 comments:

Noina said...

selamat ulang bulang untuk Iris..boleh ker auntie ucap camnih..hehe..moga Iris sentiasa sihat dan ceria selalu..

hurm..sama jer cam Nabila..tak nak ada benda atas kepala..hehe.. :)

QuEeN Of 2 Heroes said...

kejap je masa berlalu kan...sedar2 da besar da anak kita...kenangan lahirkan dia pun rasa cam baru sangat lg....

Mama-Danish & Sarah said...

dah besorrr dah Iris yerk...

badan dia kans, kalah kak sarah yang dah nak masuk setahun setengah tu.... ko kasi Iris makan apa dik???

akak ni penat duk kasi sarah tu makan....badan dia kurus cenggitu jugak...huhuhu...

tapi, tak kisah la kan, janji anak2 kita sihat....elok gak dia tak gemok, kang jenuh lak mama dia yang kuyusss ni nak dukung.... mau patah pinggang eden dukung dia lama2....

sue, ko buat pe sampai jatuh2 Iris tu.....aiseyyyyy ni musti asyik layan tenet jer ni sampai tak sedor Iris tu manjatt.... hati2 dik, bahaya kalau jatuh selalu tauuu...

salam sayang untuk Iris yang chomellllllll....MMMmmuahhhhhhhh....

<< s| tED| >> said...

dah sembilan bulan baby..

eh.. Arwah kakak yg mana satu? Meninggal bila dan mengapa?
Takziah dan Al-Fatihah!

DaKoSue said...

Noina

Boleh untie x kesahlah ade hadiah tak utk ulang bulan nih huhu...

tu lah kadang2 nk bg comei cket letak cap ker cfrm dibuangnyer huhu...

DaKoSue said...

Queen

tul tu nadia cepat sgt kan anyway suka sgt dia cepat besau x sbr nk tgk dia jalan pulak hehe

DaKoSue said...

Mama Danish

Tu la smua ckp iris nih besar...sue bagi makan bubur nasi++dagin/ikan/sayur dll...

tp ok gk sarah tu kecik nant mama dia sakit pinggang pulak sue nih kalau gi jalan jauh2 malas nak usung stroller papa dia lah jadi mangsa x larat nk dokong nk patah pinggang nih hehe...

anyway yg sonok nyer time tdo best peluk dia mcm tedy bear haha...

bkn main tenet time dia sedar layan dia jer la tp tau la kan budak tgh lasak luar kawalan kekekeke....

salam sayang gak kat sarah n danish n mamanyer skali....muahhhhh!!!!

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin