Oct 29, 2009

RIADAH

This story our free time activities a.k.a sedut lemak yang dah tepu dalam badan nih....actually now my weight boleh tahan meningkatnya after Hari Raya banyak sangat makan ketupat, lemang,now sminggu skali memang kena wat actvt nih kalau tak bak kata mak aku anak dah macam Jepun nanti mak pulak macam ahli sumo kejam sungguh kata-kata itu...watever pun thank u my mum coz u are my inspiration to lost my weight......berita gembira now i dah turun 3 kg dari berat sebelum nih berkat kutukan mak dan semangat jati diri yang kuat 12 hari duk kat kampung jaga kakak ipar dalam pantang aku telah berjaya mengurangkan 3 kg apa tak nya faktor rutin harian yang buatkan aku turun berat nih, maklumlah jika kat rumah sendiri bangun lewat, every day makan berselera,keje kurang, kat kampung aku kena ambil alih tugasan my sister...bangun seawal pagi, sediakan breakfast, jaga my father yg uzur, masak, jemur baju banyak gak lah keja smua kena rushing boo wat kalau tak sampai petang tak siap pas tu selera makan pun kurang coz dah penat dengan melayan kerenah si Iris yang tak mo tinggal dengan orang lain terpaksalah wat keje sambil dukung dia uhhhh seksa doh...tapi tak pe aku suka coz balik sini baju aku yang agak ketat tu longgar sikit n berat aku pun dah turun 3 kg....gumbira rase hati ini...kalau macam nih tak yah diet-diet aku nak duk kampung 3 bln sure kurus aku hehe......




tengoklah adegan Iris n Papa yang syok-syok layan KFC di tepi tasik manakala aku di ragging nyer jogging sorang-sorang.....tahulah Mama terlebih berat badan, tunggu Mama dah kurus nanti u all gemuk, Mama pulak ambil alih tempat u all.....wat ever pun yang penting SEMANGAT!! SEMANGAT!!! SEMANGAT!!!!!!.....

7 comments:

Ena said...

Salam...
Kak, sesekali g riadah best gak kan! dah lamer sy x wat xtvt tu.. coz hubby sy bz sokmo.. bile free bwk anak2 g jejalan.. x per kak, buktikan pd dorg akak pun boleh.. :)

Ena said...

Salam...
Kak, x per kak..buktikan yg akak boleh..chayok..chayok.. hikhikhik..
sy dah lame x g riadah.. coz hubby bz sokmo..bile free bwk anak2 g jejalan.. sy suke beriadah.. huhuhu..

Shida Radzak said...

ermm makan jer jus mate 5 tu abis citer..hehe

DaKoSue said...

Ena

betul3 akk pun dapat riadah time hubby x bz baru blh layan pecut coz aderhubby blh jaga anak hehe....jom ar riadah sama2

DaKoSue said...

Adot

Jus mate haaa mmg nak try tp nanti dulu la tgk harga pun cuak jer nak beli try control makan n jogging dulu klau blh maintain x yah lah bazir duit mkn ubt diet hehe lg 1 kena maintain bln2 kopak doh hehe

Shida Radzak said...

den pas berpantang kok badan gedabak susah nak turun wpon dah try diet,kena gak lah amek..dulu dh survey nak amek ttiba rzeki ngandong plak..:-)

DaKoSue said...

mmg lah dah bersalin mmg ssh nk trn berat badan lagi2 lak nk control mkn bkn sonang den nk gak boli tp biar lah dulu tgu den pregnant kali ke-2 br den diet tul2

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin