Sep 14, 2009

TANGKAP ORANG TAK POSE

Sebelum nak story nih sapa yang aku jumpa tak pose and makan kat khalayak ramai tanpa segan n silu nyer...nak story cket apa aktiviti aku sepanjang bulan Ramadhan nih...sampai nak updatesss blog pown tak berapa nak sempat....bukan apa aku nih secara automatiknyer memalaskan diri nak on internet banyak dah aku rase story the morie kat member-member blogger yang aku dah ketinggalan....nak kata mase terhad Alhamdulillah banyak lagi mase aku yang terluang tapi entahlah semangat pose agaknyer wat aku tak lalu nak ngadap tenet nih...owkielah sementara tengah ghajin nih meh aku storie cket apa aku wat sepanjang Ramadhan nih....2 minggu pertama pose, my family banyak buka kat rumah tapi makanan di import dari bazar Ramadhan...n sepanjang tu jugaklah smua bazar kat Shah Alam ni hampir we all jelajahi walaupun menu lebih kurang sama we all tetap amek feel kat tempat lain....nak masuk minggu ke-3 aku ada lah masak kat rumah tu pun sebab my hubby busy nak kena siapkan smua kejenyer b4 Raya...biaselah dia mase dah nak time nih (cam ku kenal ayat nih tapi dimana ya???) banyaklah kejenyer so aku pun banyak lah membukakan diri dirumah....nak gi bazar pun dah malas dalam mase yang sama aku kena habiskan stok makanan mentah kat peti ais nih takut pas raya dah tak fresh coz dah lama sangat dalam peti....n now dah nak akhir-akhir kita sambut Ramadhan nih we all buka pose kat luar lagi, nak ikutkan hati malas nak buka kat luar bukan apa agak lewat cket tempat full tapi apakan daya we all kena gak buka kat luar coz nak shopping baju raye 4 my baby, ye lah orang tu kan 1st time nak sambut raye kena lah raikan dia dengan bersungguh-sungguh...ishhh tak sabar pulak rasenyer nak beraye ngan si kecik nih best...best....tahun nih Hari Raya disambut dengan orang baru semangat pun berkobar-kobar yehaaaa!!!!!....tu lah aktivitinyer sepanjang bulan Ramadhan tahun nih....belum habis lagi nih apa tema warna u alls Raye tahun nih???....aku dengan semangat yang berkobar-kobar nih sebab raya ngan orang baru tema color we all tahun nih purple, maroon n green....owkie lah nih jew n3 tuk Ramadhan tahun 2009, insyaallah panjang umur kita jumpa lagi Ramadhan tahun depan....




Nih la owang nyer yang aku dapat tangkap tak pose tuh...ish..ish...selamber jer dia makan kopok ...lambat lagi nak buka nih, sabar-sabar dia tengah menduga orang yang bepose...


ha tengok tu siap sorok-sorok lagi kat balik badan papa dia...ingat orang tak perasan agak nyer...

ish..ish usha makanan lagi tuh...anak sapa lah ni....



Madah Penglipulara :- Jangan tiru aksi ini dirumah dan diluar rumah kepada smua umat Islam yang sudah akil baligh......sesungguhnya puasa itu diwajibkan kepada semua Umat Islam yang berakal,akil baligh,mampu (tidak uzur)......

2 comments:

aien~s corner said...

hehe..dasyat tol la dia mkn kat dpn khalayak ramai ni..huhu

hehe byk xtvt sis.. hepi raya aidilfitri sis... =)

DaKoSue said...

betul la mmg dasyat huhu...
xtvt org malas masak kat umah hehe...ke bazar jer la...

Selamat Hari Raye gak

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin