Jul 6, 2012

ULAM PERIA+SAMBAL KETUK TEMPE

Salam,
Hari ni dakoris nak share 1 resepi ulam...mungkin ramai yang tak pernah makan sebab kebanyakan orang Jawa jer yang suka makan benda-benda macam ni...Resipi ni favorite my Mom kalau dia tak berselera nak makan lauk pauk,selalunya dia akan buat menu ni simple yang penting amat menyihatkan gitu...tak de minyak,sesuai untuk sapa-sapa yang amalkan diet sihat...buntu tak tahu nak masak apa try menu ni nak lengkap lagi ada protein, hidangkan bersama ikan bakar pasti terangkat...dan warisan resepi ini juga adalah my favorite food, terutamanya time malas nak masak....



Ulam Peria+Sambal Ketuk Tempe

Cara Penyediaan Sangat Mudah Tak sampai 10 minit

Bahan-Bahannya
1)Ulam ikut u olls suka ulam apa..bagi saya my favorite ulam yang pahit-pahit tak pucuk pegaga,buah peria 
2)Tempe ikut banyak mana u olls suka
3)Garam 
4)Cili padi 6 biji nak pedas blh letak lebih

Cara Penyediaan
  • Tumbuk atau giling Cili padi
  • tak perlu terlalu lumat lepas tu masukkan tempe pula,tumbuk skali dengan cili tadi
  • masukkan sdkt garam
  • siap...

Mudahkan...Selamat Mencuba

Sudi-Sudilah Tinggalkan Jejak Anda Di Ruangan Komen Terima Kasih

No comments:

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin