Apr 29, 2009

LAGENDA SEORANG SUR! RUMAH



Suri …

Kaulah penghuni rumah

Kaulah mascot kebersihan

Kaulah penghibur



Tanpa kau Suri ..

Rumah akan jadi misteri

Penyapu tidak akan menari

Vakum tidak akan berfungsi...

Dapur tidak akan berasap



Tanpa kau Suri ...

Rumah akan sunyi

Tiada kedengaran radio Xtra fm berkumandang

Tsunami akan berlaku

Sampah sarap...,habuk akan bermaharajalela

Para suami akan ketawa hahahahahaha

Aku bebas, merdeka, yahoo(melompat kegembiraan)

Cayaaalah!!!! SURI tak ADERRRR... RuuuuMahhh



Itulah hakikatnyer bila Suri tak ada dirumah

Robohlah istana yang dibina

Kucar-kacir jadinye

Lori minyak tumpah kelantai

Baju, seluar, seluar kecik, semua bergelempangan

Bagaikan taufan melanda...

Aaaarghh!!!! Suri akan MENGAMUK

Tekanan DARAH semakin meninggi...



Jadi sampai bila Suri akan bertahan

Jika tiada sokongan...

Adakah Suri akan kecundang?

Owhhhh tiiiidaaakkkk!!!...tiiidakkk!!!,,,tiidakkk!!! (bacelah penuh perasaan)



Mungkinkah mogok akan diisytiharkan

Atau darurat akan berlaku...

Oh tuhan kuatkanlah iman ku...

Tabahkanlah aku...

Untuk menghadapi Nakhoda yang tuuuuuttt (suka buat sepah kalah budak kecik, kalau ditegur buat deeek jer mcm x salah ishhh geram tul) ini....



Inikah lumrah dunia

Yang harus Suri terima..

Tapi ada syarat...

Suri akan bertahan...

Tidak mogok lagiiii...

Asalkan penuhi permintaaann...



Enough ker..?

Dengan penuhi permintaan

Tapi Suri yakin, tidak semudah itu...

Nakhoda seorang pelupa (hari ni ingat esok buat balik tabiatttt lama)

aPAKAH dIA sYARAT Nyerr?

Suri tetap nak nAKHODA buat (tak kira klau tak speaker akn pecah)

”JANGAN BUAT SEPAHHHHHH!!!!,

JANGAN BUAT KOTORRR (xpecially toilet)”

Suri pENATTT Tau!!!!



tHE eND

written by : dAKOSUE

Apr 27, 2009

AQUA KLCC

Weekend kembali lagi kali ni we all gi Aqua KLCC..rasenyer dah lama tak menjejakkan kaki di KLCC, kali ni we all planning nak gi tgk Shark...biaselah dah ada baby ni kenalah layan tempat-tempat berilmu..klau tak kerana Iris rasenyer entah bila lah we all nak jejakkan kaki kat Aqua ni..best gak tapi tak der free show mase we all pergi tu ingatkan dapat tgk Ikan duyung kt dlm Aquarium ni hehe...so far ok lah sapa-sapa yang tak kenal spesis ikan tu boleh lah berkunjung ke sini, mana tahu ikan yang tak boleh dimakan pun korang layaaaann..bagi yang belum berkunjung ni antara lokasi-lokasi yang kami layan...best gak macam dalam air cuma tak lemas jer....reaksi my daughter bila tengok ikan yang kecik dari dia tu ok jer, tapi bila dtg shark and ikan-ikan yg lg besar dari dia menangis tak ingat....tak berani dia nak dekat, papa dia biaselah suka sgt mengusik sampai letih budak tu di boo wat nyer...




On the Way nak menuju ke Aquarium...ni dalam shopping mall SURIA KLCC



Haaa ni la terowong ajaib, yang lalu kat sini smua pejalan kaki, motor, kereta dilarang sama sekali..klau nak makan angin atau exercise ikut la jln dalam ni dari KLCC nak ke Aqua kena ikut laluan terowong ni hanya 15 minit jer itu klau jalan cepat tapi klau jalan macam itik pulang petang tu maun stongah jam..tapi klau malas Parking kereta kat luar ikut je jalan belakang...teringat lak zaman bujang ni la terowong yang menjadi laluan aku hari-hari bkn melepak tapi gi klass tuition...walaupun jauh tak la panas dr ikut jalan luar...



Dah penat berjalan we all lepak jap kt indoor waterfall ni jap...tuk hilangkan lenguh-lenguh kaki berjalan diterowong tadi..



B4 masuk Aquazone We all nak tambah energy dulu coz pas ni nk kena dukung Iris maklumlah Iris ni dah bertambah semangat...so lepak dulu ye sayang Mama and Papa nak santap dulu...menu kita Kenny Rogers..




Ok perut pun dah kenyang apa lagi jom masuk...ni kat pintu depan lagi, bahagian information ada la dua tiga buah touch screen, klau korang nak dapatkan info kat sini la...teringat lak mase zaman sekolah dulu, siap bwk buku nota konon2 tulis la apa yg patut di tulis sampai rumah note yg ditulis tah ke mana...di doakan Iris tidak seperti Mama nyer malas membace..but comic is num 1 in my heart..Khusuk gak Iris tgk Ikan-ikan yg berenang-renang dalam Aquarium tu..tapi dia berani-berani takut, nampak ikan besar kompom nangis...



Yang ni lak kat dalam Aquarium yang ada Ikan duyung jadian berenang-renang tu... ikan pun agak kurang may b dah banyak pupus kot...Iris pun dah keletihan sampai tertidur dia..ingatkan nak tunjukkan dia shark tapi dia dah kecundang so Mama and Papa jer la Layaaan...



Ni lah antara view-view yang we all snap untuk santapan pengunjung blog ni...pada sesiapa yang suka fotography tu datanglah...




FYI : - Harga Tiket masuk ke Aquaria


Category
Promotion
Fee



Adult (13 years and above)
MyKad
RM 28
Child (3-12 years)
MyKid
RM 22






Adult (13 years and above)
Normal
RM 38
Child (3-12 years)
Normal
RM 26






Senior citizens
(60 years and above)

RM 18
Infants (under the age of 3)

FREE





Nemo Aquarium


video

Tak lupa juga Papa belikan Iris koleksi anak patung lagi..., kali ni Turtles kuyu di Aquaria





Madah Penglipulara : Tempat yang sesuai untuk bawa anak-anak anda beriadah..selain keseronokan ianya juga dapat menambahkan ilmu pengetahuan

Apr 26, 2009

JEJAK KASIHAN

Terharunye member-member lama datang rumah, antara yang terlibat memeriahkan kunjungan ke teratak aku ni Adha@Kahak, Rin@Embun, Sal@Kampit and Ecot@Peah...thanks 4 u all sudi datang kat umah aku yang tak seberapa besar ni...dah bnyk perubahan kat dia orang ni terutamanya si Peah dah 916 mas karat tang rambutnya,Adha made in Johor satu-satu nyer insan yg wat aku terharu giler sampai gak katistana ku ini, ingat lak zaman-zaman world cup dulu erk meriah giler siap beli baju tak ketinggalan maskot world cup,sapa-sapa yg ada menyimpannya simpanlah sampai ank cucu tanda memori kita bersama...Rin and Sal aku dah selalu jumpa tapi we all tak bley bersama kompom posing pelik-pelik punya, dia org ni giler sikit ratu bergambar...



video


Ni pula pose-pose yang agak menarik dia org buat...bley jadi Part time model nih .. naik retak lens camera snap muka dia org ni, ank aku jd mangsa penyeri muka hehe...mesti besar nanti dia bangga untie-untie dia ni dtg gak tgk dia, wat ever pooonn dia org ni memang booo wat aku tak kering gusi pantang jumpe jer macam-macam hal di booo wat nyer tak mengimbas kisah silam aksi-aksi yg mencuit hati akn dilakukan..memang best...biar aku sambung gelak dulu kekekekeke...korang layan lah erk...












LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin